Linte cu bacon

Printeaza

Linte cu bacon din: linte, foaie de dafin, boquet garni, ceapa, morcov, telina, slaninuta afumata, ulei, otet, sare, piper si sunca.

Ingrediente:

  • 150 g linte uscata
  • 1 foaie de dafin
  • 1 boquet garni (cimbru, maghiran, patrunjel)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 150 g telina
  • 100 g slaninuta afumata
  • 2-3 linguri ulei
  • 1-2 linguri otet
  • sare
  • piper
  • 4 felii sunca (a 150 g)

 

Mod de preparare:

Se spală lintea într-o strecurătoare şi se pune la fiert în apă clocotită timp de circa 30 de minute.

Se adaugă foaia de dafin şi verdeaţa, după 15 minute. Intre timp se curăţă ceapa, morcovul şi ţelina.

Toate se taie mărunt, la fel şi slăninuţă.

Se călesc într-o lingură de ulei încins vreo 2-3 minute. Se scot verdeţurile din linte şi boabele se trec printr-un jet de apă rece.

Se adaugă la legume. Se potriveşte de sare, piper şi oţet după gust. Se prăjeşte şunca în restul de ulei pe ambele feţe câte 2-3 min.

Se piperează şi se aşază peste linte.

Linte cu bacon

Linte_cu_bacon

Pofta buna!

 

 

 

4 comentarii

  1. Arata foarte bine lintea asta cu bacon 🙂

  2. si mie imi place

  3. Nu-mi palce lintea, dar parca as baga o mazare cu slana… asa putin perpelita

  4. Foarte buna lintea cu bacon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.