Perisoare în sos alb
PrinteazaPerisoare în sos alb din: chifla, dovlecel, fileuri de sardine, coaja rasa de lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, amestec de carne tocata, unt, faina, smanatna, suc de lamaie si capere.
- 1 chifla veche de o zi
- 1 dovlecel mare
- 4 fileuri de sardine (conserva)
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 ou
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 500 g amestec de carne tocata
- 3 linguri unt
- 2 linguri faina
- 150 ml smantana
- 1 galbenus
- putin suc de lamaie
- 30 g capere
Mod de preparare:
Inmuiaţi chifla în apă. Tăiaţi ceapa cubuleţe şi căliţi-o în ulei. Tăiaţi sardinele mărunt. Stoarceţi chifla. Amestecaţi-o cu ceapa, sardinele, coaja de lămâie, oul, condimentele şi carnea tocată. Formaţi 18 perişoare şi fierbeţi-le în apă cu sare 5-8 minute.
Topiţi untul şi căliţi acolo făina. Stingeţi cu 350 ml din apa în care aţi fiert perişoarele, apoi fierbeţi sosul cca. 10 minute. Adăugaţi smântână şi daţi totul într-un clocot. Bateţi gălbenuşul cu puţin sos şi puneţi-l în restul sosului, apoi luaţi-l de pe foc. Condimentaţi-I cu sare, piper şi suc de lămâie. Adăugaţi caperele şi perişoarele în sos şi serviţi-le.
Perisoare în sos alb
Poftă bună!
Vreau si eu din astea!