Carne tocată în mămăligă
PrinteazaCarne tocată în mămăligă din: chifla, ceapa, masline negre, ulei, amestec de carne tocata, ou, mustar, sare, piper, supa, malai grisat, unt si nucsoara.
- 1 chifla veche de 1 zi
- 1 ceapa
- 40 g masline negre
- 1 lingura ulei
- 800 g amestec carne tocata
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- sare
- piper
- 600 ml supa
- 250 g malai grisat
- 2 linguri unt
- nucsoara rasa
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 170°C. înmuiaţi chifla în apă. Tăiaţi ceapa şi măslinele, cărora le-aţi scos sâmburele, cubuleţe. Căliţi ceapa în ulei. Amestecaţi-o cu oul, chifla stoarsă, carnea tocată, muştarul, măslinele şi condimentele. Frământaţi şi formaţi un rulou mare cam cât un drob, apoi coaceţi-l cca. 40 min.
Daţi supa într-un clocot, apoi faceţi mămăliga în ea. Adăugaţi untul, sarea, piperul şi nucşoara. întindeţi mămăliga peste came şi coaceţi totul 15 min. Pentru garnitură, puteţi pregăti legume.
Carne tocată în mămăligă
Poftă bună!
FOarte ciudata reteta asta 🙂
Nici eu n-am mai incercat carne tocata cu mamaliga, si mie mi se pare ciudata reteta asta