Prăjitură la tavă

Printeaza

Prăjitură la tavă din: faina, praf de copt, oua, unt, zahar, struguri albi, migdale, scortisoara, oua, zahar, crema de branza, frisca, suc de struguri, fulgi de migdale si zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura_la_tava

aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 250 g unt rece
  • 150 g zahar

topping:

  • 1,5 g struguri albi
  • 50 g migdale macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 60 g zahar
  • 200 g crema de branza
  • 4 linguri frisca
  • 2 linguri suc de struguri
  • 100 g fulgi de migdale
  • 1 lingura zahar pudra

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina şi praful de copt. For¬maţi o adâncitură în mijloc. Adăugaţi ouăle. Aşezaţi untul rece pe margine după ce l-aţi tăiat fulgi, presăraţi-l cu zahăr şi frământaţi totul cu un cuţit mare, apoi cu mâinile. Formaţi o sferă din aluat, înfăşuraţi-o în folie de aluminiu şi lăsaţi-o cca. 30 de minute la rece.

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Spălaţi strugurii, tăiaţi boabele în jumătate şi îndepărtaţi-le seminţele, întindeţi 3/4 din aluat într-o tavă unsă cu grăsime şi lăsaţi o margine înaltă de jur împrejurul acesteia. Inţepaţi aluatul cu o furculiţă. Coaceţi-l cca. 10 minute, apoi lăsaţi-l să se răcească.

Intindeţi restul aluatului şi tăiaţi-l fâşii de cca. 1 cm grosime. Răsuciţi-le şi aşezaţi-le pe marginea prăjiturii. Amestecaţi scorţişoara şi migdalele, apoi presăraţi-le peste blat. Aşezaţi strugurii. Amestecaţi ouăle, zahărul, crema de brânză, frişca şi sucul de struguri, întindeţi crema uniform, presăraţi-o cu fulgii de migdale şi coaceţi-o 40 – 45 de minute.

Prăjitură la tavă

Prajitura_la_tava

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.