Medalion de vita
PrinteazaMedalion de vita din: muschi de vita, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar, ienibahar, hrean, ceapa verde, cartofi, morcovi, castraveciori acri si patrunjel.
- 600 g muschi de vita
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- boabe de mustar
- ienibahar
- un hrean
- o legatura ceapa verde
- 6 cartofi
- 1-2 morcovi
- 3 castraveciori acri
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se taie muşchiul de vită, se bate ca pentru şniţel, se unge cu ulei şi se condimentează cu boabe de muştar şi ienibahar. Se rulează şi se lasă câteva minute la frigider. In acest timp, se spală cartofii şi morcovii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert se scot, se curăţă şi se taie cubuleţe. Castraveciorii se sicurg de saramură şi se taie cubuleţe: mici.
Muşchiul de vită se umple cu castraveciorii acri, o parte din cartofii fierţi şi morcovii. Se condimentează cu sare, piper, hrean ras pe răzătoarea mică şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se bagă în cuptorul încins în prealabil şi se lasă până se rumeneşte.
După ce s-a făcut, muşchiul de vită se serveşte cu garnitură de cartofi cu verdeaţă.
Medalion de vita
Pofta buna!