Salată de fasole
PrinteazaSalată de fasole din: fasole pestrita, telina, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel si sare.
- 200 g fasole pestita
- 2 tije de telina
- sucul unei lamai
- 2 linguri ulei de masline
- o legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe în apă cu sare, aruncând apa în care a fiert de două ori, iar a treia oară se lasă la fiert. Odată fasolea fiartă, se scurge foarte bine si se pune într-un castron. Se toacă mărunt tijele de ţelină, iar din ulei, sucul de lămâie si sare se face un sos care se toarnă peste fasole cât este călduţă.
Se pun ţelina si pătrunjelul fin tocat şi se amestecă bine prin scuturarea vasului. 4. Se lasă fasolea aşa pentru 15 minute înainte de a o aduce la masă. Merge foarte bine alături de pâine prăjită.
Salată de fasole
Pofta buna!
In salata de fasole as arunca si o bucatica de ardei iute