Găluşte din spanac cu sos de roşii
PrinteazaGăluşte din spanac cu sos de roşii
- 1 kg spanac
- 5 linguri unt
- 2 ouă
- 50 g brânză de vaci
- 150 g făină
- 100 g caşcaval ras
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 conservă de roşii (sau 3 roşii mari)
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi spanacul, îl speli şi-l opăreşti 5 minute în apă cu sare. Il laşi să se scurgă, apoi îl căleşti 3 minute în 3 linguri de unt. Apoi îl pui deoparte într-un castron. Baţi ouăle şi adaugi brânza de vaci.
Le amesteci cu spanacul, făina, 60 g caşcaval, sare şi piper. Laşi totul pentru o oră la rece. Apoi formezi găluşte din compoziţie şi le pui într-un vas cu apă care fierbe. Le scoţi după 5-8 minute, apoi le laşi să se scurgă bine.
Pentru sos procedezi aşa:
Cureţi şi toci mărunt ceapa şi usturoiul şi le căleşti cu 2 linguri de unt. Tai în bucăţi mici roşiile şi le adaugi peste ceapă. Serveşti sosul cu găluş-tele din spanac presărate cu caşcavalul ras rămas.
Poftă bună!