Placinta de clatite
PrinteazaPlacinta de clatite din: faina, ou, lapte, ulei, sare, ciuperci, ceapa, sare, piper, carne tocata de porc, unt si cascaval.
pentru clatite:
- 100 g faina
- un ou
- 250 ml lapte
- o lingura ulei
- un praf sare
pentru garnitura de ciuperci:
- 150 g ciuperci conservate
- o ceapa mica
- sare
- piper
- 150 g carne tocata de porc
- 50 g unt
- 200 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se cerne făina, se face o gaură la mijloc şi se pun oul, uleiul, sarea. Se amestecă şi după ce s-a obţinut un aluat omogen se adaugă laptele. Intre timp, ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei şi se adaugă ciupercile, sare, piper şi carnea. Se lasă pe foc 15 minute pentru a fierbe bine.
Se coc cinci clătite. într-o tavă tapetată cu unt se aşază o clătită, jumătate din umplutură, 100 g caşcaval ras, altă clătită şi tot aşa până la ultima, peste care se presară restul de caşcaval. Se coace 15 minute.
Placinta de clatite
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu carne tocata de porc