Cotlete de porc cu varză de Bruxelles

Printeaza

Cotlete de porc cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, ceapa, untura, sare, piper, cotlete de porc, mustar de dijon, supa de carne, samntana si cascaval ras.

Ingrediente:

  •  200 g varză de Bruxelles
  • 800 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 linguri untură topită
  • sare
  • piper
  • 4 cotlete de porc cu os
  • 1 lingură muştar de Dijon
  • 150 ml supă de carne
  • 200 ml smântână 30%
  • 100 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Se curăţă varza de Bruxelles şi se opăreşte în apă clocotită cca 3 min. Se scurge apoi şi se lasă să se răcească verzişoarele.

Se decojesc cartofii şi se taie felii. Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se aşază într-o formă de sufleu verzişoarele de Bruxelles, cu cartofi, ceapă şi untură. Se sărează, se piperează şi se repartizează uniform în formă.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se sărează şi se piperează carnea. Se unge cu muştar şi se aşază în formă, peste legume. Se bate smântâna cu supă şi se toarnă în formă. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace 70 min. la cuptor.

Cu 10 min. înainte de a fi gata, se îndepărtează folia de deasupra, se presară caşcaval şi se coace în continuare.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cotletele de porc arata super bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.