Gogoşele cu lapte bătut

Printeaza

Gogoşele cu lapte bătut din: faina, galbenusuri, lapte batut, zahar tos, drojdie, lapte dulce, unt, coaja de lamaie si sare.

Igrediente:Gogosele_cu_lapte_batut

  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte batut
  • 2 linguri cu zahar tos
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingura cu lapte dulce
  • 50 g unt
  • coaja de lamaie rasa (cat iei intre degete)
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară maiaua din drojdie, lapte dulce şi o linguriţă cu făină. Las-o un pic la cald. Cerne făina. Presară coaja de lămâie şi zahărul. Adaugă gălbenuşurile bătute cu sare. Pune maiaua şi laptele bătut şi frământă un aluat elastic.

Incălzeşte un pic untul şi adaugă-l în aluat, puţin câte puţin. Lasă la crescut o oră. Intinde aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi taie discuri cu un pahar dat prin făină. Lasă-le la crescut o jumătate de oră, apoi prăjeşte-le rapid în baie de ulei încins.

Gogoşele cu lapte bătut

Gogosele_cu_lapte_batut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.