Ghiveci cu fâşii de muşchi de porc
PrinteazaGhiveci cu fâşii de muşchi de porc din: cotlet de porc, usturoi, rozmarin, boia dulce, ulei de masline, ceapa, ardei , file de sardine, rosii, capere, lamaie, patrunjel, sare si piper.
Carnea de porc trebuie prăjită la foc puternic, pentru a-şi forma o crustă. Sărezi abia după ce s-a prăjit, deoarece altfel devine uscată şi aţoasă. Dacă fileurile de sardine sunt prea sărate, acestea trebuie spălate sub un jet de apă rece, înainte de tăiere.
- 600 g cotlet de porc fara os
- 2 catei de usturoi
- 1 fir de rozmarin
- 1 lingurita boia dulce macinata
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rosu
- 3 file de sardine
- 1 conserva mare de rosii decojite
- 1 lingura capere
- 1/2 lamaie
- 1 legatura patrunjel proaspat
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Tai carnea de porc în fâşii late de 2 cm şi presari peste 1/2 linguriţă de piper. Cureţi şi toci usturoiul. Smulgi şi toci frunzele de rozmarin şi le amesteci bine cu boia, ulei şi usturoi tocat. Pui carnea în acest amestec şi laşi la marinat o oră. Cureţi ceapa şi o toci în cubuleţe.
Tai ardeiul în patru, îndepărtezi cotorul şi pereţii interiori, îi speli şi îi tai fâşii. Mărunţeşti sardinele. Scurgi roşiile, păstrezi zeama, iar pulpa o tai în bucăţi mari. Pui carnea de porc împreună cu marinata într-o tigaie încăpătoare şijprăjeşti bine la foc puternic. Adaugi ceapa, ardeiul, bucăţile de sardine, roşiile şi caperele şi mai căleşti totul un timp scurt.
Fierbi acoperit până se înmoaie carnea. Dacă e necesar, poţi adăuga şi zeama de la roşii. Dai pe râzătoare coaja de la lămâie şi o presari în mâncare, împreună cu pătrunjelul. Condimentezi cu sare, piper şi sucul de lămâie. Pentru acest fel de mâncare e potrivită o garnitură formată fie din cartofi copţi, pâine franţuzească sau salată verde.
Ghiveci cu fâşii de muşchi de porc
Pofta buna!
Ghiveciul a iesit demential
Nu-mi place ghiveciul asta