Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor
PrinteazaPulpa de miel cu verdeturi la cuptor din: pulpa de miel dezosata, sare grunjoasa, piper negru, cimbru, rozmarin, salvie, usturoi, ulei de rahide si unt.
- 2,2 kg pulpa de miel dezosata
- sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
- 4 crengute de cimbru proaspat
- 4 crengute de rozmarin proaspat
- 4 crengute de salvie proaspata
- 1 catel de usturoi taiat marunt
- 2 linguri de ulei de arahide sau ulei de canola
- 2 linguri de unt
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 190°C. Intinde carnea de miel pe o suprafaţă plană şi presară deasupra sare grunjoasă şi piper.
Adaugă jumătate din verdeţuri şi tot usturoiul. Rulează carnea şi leag-o cu sfoară alimentară la 2-3 cm distanţă.
Incălzeşte uleiul într-o tigaie, la temperatură medie. Condimentează ruloul de miel cu sare grunjoasă şi cu piper, apoi pune-l în tigaie şi ţine-l pînă se coace uniform. Apoi bagă tigaia în cuptor.
Coace mielul la cuptor, timp de 45 de minute.
Adaugă untul şi restul de verdeţuri, apoi maiţine-l vreo 15 minute, stropindu-l din cînd în cînd cu sos. (Cînd e gata, temperatura din centrul ruloului trebuie să fie de cel puţin 55 de grade).
Scoate carnea din cuptor, acoper-o cu o folie şi las-o să se răcească 10 minute.
Taie rulourile în felii, presară pe ele sare de mare grunjoasă şi serveşte-le.
Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor
Pofta buna!
Carnea de miel imi palce la nebunie,d esi multa lume nu mananca asa ceva, probabil ca nici nu stiu s-o gateasca si de aia nici nu o mananca
Pulpa de miel o fac acum