Taitei cu brânză și sos de roșii din: taitei, branza proaspata, sos de rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, oregano. Această rețetă de taitei cu brânză și sos de roșii este o combinație delicioasă de paste, brânză și sos de roșii, care aduce un gust cremos și aromat pe care îl vei aprecia […]
Taitei cu legume
PrinteazaTaitei cu legume din: dovlecei, rosii, sare, mazare, patrunjel, sunculita, unt, piper, faina, supa de legume, lapte, cascaval si taitei.
- 150 g dovlecei
- 500 g rosii
- sare
- 500 g mazare
- 1/2 legatura patrunjel
- 50 g sunculita
- 3 linguri unt
- piper
- 2 linguri faina
- 250 ml supa de legume
- 250 ml lapte
- 100 g cascaval
- 500 g taitei
Mod de preparare:
Se opareste mazarea in apa cu sare 1 minut, se trece prin apa rece si se scurge. Dovleceii si rosiile se taie felii.
Se toaca patrunjelul. Sunculita se taie fasii si se prajeste in tigaie. Se scoate si se pune deoparte.
Se adauga in tigaie 1 lingura cu unt. Se calesc inautru 5 minute dovleceii si rosiile.
Dupa 2 minute se adauga si mazarea. Se sareaza si se pipereaza. Se incing 2 linguri de unt si se caleste faina.
Se toarna supa si lapte si se lasa sa fiarba. Se topeste inauntru cascavalul.
Taiteii se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet.
Se scurg si se adauga in sos. Se servesc cu legume si sunculita. Se orneaza cu frunze de patrunjel.
Taitei cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Taitei cu brânză și sos de roșii
Chiftelute cu taitei
Chiftelute cu taitei din: ceapa, ciuperci, carne de vita tocata, patrunjel, branza pecorino, pasta de tomate, sare, iper, boia, usturoi, ulei, conserva de tomate, taietei cu ou, busuioc. Ingrediente: 2 cepe 50 g ciuperci 200 g carne de vită tocată 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de brânză pecorino proaspăt rasă 2 linguri de […]
Pofta buna!