Ficat de vită cu ceapă şi mere
PrinteazaFicat de vită cu ceapă şi mere din: ficat de vita, ceapa, mere, unt, cimbru, lamaie, zahar, sare si piper.
- 400 g ficat de vita
- 2 cepe
- 2 mere
- 100 g unt
- 2 fire de cimbru
- 1 lamaie
- 2 linguri zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi ficatul în apă rece pentru 30 de minute, curăţaţi-l de pieliţă şi tăiati-l în feliuţe. Prăjiţi feliuţele de ficat la foc mic în 50g ulei, până când se pătrund bine şi se rumenesc putin. Spălaţi merele şi cu un dispozitiv tubular scoateţi-le mijlocul cu cotorul şi sâmburii, apoi tăiaţi merele în feliuţe şi stropiţi-ie cu zeamă de lămâie.
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiati-o mărunt. Topiti într-o tigaie untul rămas şi căliţi în acesta ceapa 2-3 minute, la foc potrivit. Puneţi peste ceapă feliile de măr şi presăraţi peste toate cele din tavă zahărul, sare şi piper. După 5 minute, puneţi în tigaie feliuţele de ficat, acoperiţi cu capac şi mai lăsaţi la foc mic 2-3 minute.
Serviţi feliuţele de ficat cu ceapa caramelizată şi cu feliuţele de măr. Ornati cu cimbru şi cu felii de lămâie.
Ficat de vită cu ceapă şi mere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ficat de vita
- retete cu ficat de vita
- ficat de vita retete
- retete ficat de vita