Varză călită cu carnati de porc
PrinteazaVarză călită cu carnati de porc din: varza murata, carnati de porc, ceapa, untura de porc, chimen, foi de dafin, cimbru, pasta de tomate, boia de ardei dulce, sare si piper.
- 2 kg varza murata
- 800 g carnati de porc
- 2 cepe
- 200 g untura de porc
- 1 lingurita chimen
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingura boia de ardei dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Gustaţi varza si dacă este prea acră sau prea sărată, puneti-o pentru câteva ore în apă rece. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o si tocati-o mărunt. Căliti-o în untură 1 -2 minute, apoi adăugaţi varza scursă bine de apă şi tăiată fidelută. Căliţi varza la foc mic 30 de minute amestecând din când în când.
Diluaţi pasta de tomate cu 250ml apă caldă si puneti-o peste varză. Adăugaţi boiaua, cimbrul, foile de dafin, seminţele de chimen, carnaţii tăiaţi în bucăţele, sare si piper după gust. Amestecaţi bine varza şi puneţi cratiţa în cuptorul încins.
Coaceti varza la foc mic, circa 2 ore, iar din când în când amestecaţi ingredientele. Serviţi varza călită cu cârnati cu ardei iute şi cu o mămăligută aburindă.
Varză călită cu carnati de porc
Pofta buna!
Varza calita cu carnati imi place la nebunie
Acum gatesc asa ceva , ce nebunie de arome-s in bucatarie , mmmmm … abia astept sa fac si-o mamaliga cu malai de moara , o minunatieee