Cartofi cu varza acra
PrinteazaCartofi cu varza acra din: varza acra, cartofi, ceapa, seminte de chimen, cimbru, ulei de masline, unt, sare si piper.
- 1 varza acra mai mare
- 8 cartofi
- 1 ceapa
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 150 ml ulei de masline
- 50 g unt
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii întregi şi puneti-i la fiert cu coajă în apă cu puţină sare. Lăsati-i să fiarbă doar 20 de minute, apoi scurgeti-i de apă şi lăsaţi la răcit, pentru a-i putea curăţa de coajă.
Tocaţi ceapa cât mai mărunt si punefi-o la călit într-o cratifă cu ulei. Adăugaţi varza scursă de zeamă şi tăiată mărunt.
Condimentaţi cu sare si piper, adăugaţi şi chimenul si cimbrul uscat sfărâmat. Din când în când amestecaţi să nu se prindă de vas. Acoperiţi vasul şi tineţi-l la foc mic. Când cartofii s-au răcit, tăiaţi-i în bastonaşe si puneti-i într-o tavă unsă cu unt la cuptor, la foc potrivit. în timpul coacerii, stropiţi cartofii din când în când cu ulei de măsline.
In acest fel se vor rumeni frumos. Când cartofii sunt rumeniţi uniform, scoateti-i din cuptor si amestecafi-i cu varza călită. Adăugaţi condimente, dacă mai este necesar şi serviţi preparatul cald.
Cartofi cu varza acra
Pofta buna!