Reteta zilei: Burgeri cu carne de porc
PrinteazaBurgeri cu carne de porc din: ulei vegetal, ceapa verde, varza, fasole, muguri de bambus, sare, ulei de susan, ciuperci shiitake, sare, sos hoisin, oua prajite, hambuger, carne de porc, sos de peste, sare, piper negru si ceapa verde.
Ingrediente:
- 1 lingura de ulei vegetal
- 2 fire ceapa verde
- 2 cesti de varza tocata
- 1 cana de fasole
- 1/2 ceasca muguri de bambus, taiai
- 1/4 lingurita de sare
- 1 lingura ulei de susan
- 1 cana ciuperci shiitake proaspete, feliate
- 1/4 linguriță de sare
- 1/2 ceasca sos hoisin
- 4 oua prajite
- 4 chifle hamburger
Ingrediente burger:
- 500 g carne de porc
- 1/2 lingurita sos de pește
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 2 cepe verzi, tocate
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incingeti uleiul vegetal, se adauga ceapa verde si se amesteca aproximativ 20 de secunde, se adauga varza si se soteaza 1 minut, presarati sare, adaugati mugurii de bambus si mai sotati 1 minut. Scoateti legumele intr-un castron.
Gatiti ciupercile shiitake folosind aceeași tigaie inlocuind uleiul vegetal cu uleiul de susan. Dupa ce uleiul de susan este incins adaugati ciupercile, lasati 1 minut, apoi adaugati sare si mai gatiti 30 de secunde. Scoateti pe o farfurie.
Pentru prepararea burgerilor combinati toate ingredientele intr-un castron, apoi impartiti in 4 parti egale si formati burgeri. Puneti pe gratarul incins si gatiti cate 3 minute pe fiecare parte.
Taiati chiflele, adaugati legume, cate un burger, sos hoisin, ciuperci si cate 1 ou prajit. Acoperiti cu cealalta jumatate de chifla si serviti.
Burgeri cu carne de porc
Pofta buna!
Vreau si eu un burger din asta! Multumesc 😛
Mi-ai facut pofta :))) Arata foarte bine burgerul