Gratin de conopida cu carnati din: conopida, crema de branza, carne de carnati, branza afumata, sare, piper. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă. Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la […]
Carnaciori gustosi
PrinteazaCarnaciori gustosi din: mate de porc, pulpa de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, bacon afumat, slanina, frunze de salvie, ulei, sare si piper.
- 5 m mate de porc
- 1 kg pulpa de porc
- 1 kg piept de porc
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingurita rasa cimbru
- 400 g bacon afumat
- 500 g slanina proaspata
- frunze de salvie
- 200 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocati pulpa de porc prin masina de tocat, iar pieptul taiati-l cat mai marunt, cu un cutit.
Amestecati bine carnea cu cimbrul si cu zeama usturoiului pisat si tinut 20 de minute in apa calda.
Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena. Potriviti de sare si piper si umpleti matele de porc, folosind masina de tocat carne cu palnie.
Formati, prin rasucire, carnatii in segmente de circa 10-12 cm.
Dupa ce ati umplut carnatii, lasati-i cateva orez la rece, de preferat ai fi de pe o zi pe alta, intr-un loc unde sa-i bata vantul.
Taiati carnatii in bucati, puneti pe fiecare cate o frunza de salvie, infasurati-i in felii de bacon, prindeti-i cu scobitori si prajiti-i in ulei pana cand se rumenesc frumos pe toate partile.
Carnaciori gustosi
Pofta buna!
poate iti place si:
Gratin de conopida cu carnati
Pofta buna!
Foarte bine arata carnaciorii