Fasole boabe cu ceapa calita

Printeaza

Fasole boabe cu ceapa calita din: fasole uscata, ceapa, boia dulce, piper alb, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Fasole_boabe_cu_ceapa_calita

  • 600 g fasole uscata cu bobul mare
  • 4 cepe
  • o lingura boia dulce
  • piper alb macinat
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Se alege fasolea bob cu bob, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa în apă, ca să se înmoaie bine. A doua zi, se scurge de apă şi se pune să fiarbă în apă călduţă. Se schimbă apa de 3- 4 ori, astfel în­cât fasolea să elimine prin fierbere toxinele.

După ce s-a înmuiat şi a fiert bine, se pun boabele într-o sită la scurs şi se acoperă cu un capac. Separat, într-o cratiţă, se pune uleiul, se încinge şi se căleşte ceapa tăiată fâşii subţiri. După ce s-a călit, se adaugă fasolea fiartă, se condimenteazătu sare, piper şi boia dulce şi se bagă în cuptor să scadă. Fasolea se serveşte cu murături.

Fasole boabe cu ceapa calita

Fasole_boabe_cu_ceapa_calita

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place fasolea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.