Ghiveci cu pulpa de porc
PrinteazaGhiveci cu pulpa de porc din: pulpa de porc, cartofi, mazare, fasole verde, ceapa, broccoli, piure de rosii, morcovi, ardei, sare, piper, boia dulce, boia iute, cimbru, busuioc, ulei de masline si patrunjel.
Ingrediente:
- 400 g pulpa de porc
- 400 g cartofi
- 200 g mazare
- 200 g fasole verde fideluta
- 2 cepe
- 300 g broccoli
- 300 g piure de rosii
- 2-3 morcovi
- 2 ardei
- sare
- piper
- boia dulce si iute
- o crenguta de cimbru
- un praf de busuioc
- 2-3 linguri ulei de masline
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se taie bucata de pulpă de porc. Se pun cubuleţele de carne la prăjit, la foc potrivit, în ulei de măsline şi se adaugă apă călduţă puţin câte puţin.
Se curăţă legumele, se spală şi se taie fiecare după preferinţă: morcovii se taie rondele, cartofii cubuleţe, ceapa şi ardeii fâşif subţiri, fasolea se fierbe separat ca să fie moale şi mazărea la fel
Apoi se adaugă, pe rând, în cratiţă. Se lasă la foc potrivit, se adaugă piureul de roşii şi se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi busuioc.
După ce au fiert toate legumele, se bagă pentru câteva minute în cuptor să scadă şi să se rumenească. Se serveşte ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Ghiveci cu pulpa de porc
Pofta buna!