Carne de vita in sos de vin
PrinteazaCarne de vita in sos de vin din: ulei, vita, ceapa, morcovi, cozi de telina, costita, foaie de dafin, pasta de rosii, zahar, ciuperci deshidratate, rosii, vin rosu, concentrat de vita, cartofi, patrunjel, unt, ardei iute, parmezan si baghete.
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1,6 kg vita sau rasol mare, intr-o bucata, netaiata – poti confelata jumatate din preparat
- 3 cepe mari, tocate
- 3 morcovi, taiati cuburi
- 4 codite de telina, taiata cuburi
- 250 g costita, taiata cuburi
- 2 foi de dafin
- 2 linguri pasta de rosii
- 2 lingurite zahar
- 30 g ciuperci deshidratate si inmuiate in 350 ml apa clocotind timp de 10 minute
- 700 g rosii, curatate de coaja si tocate
- 1 litru vin rosu sec
- 1 cub concentrat de vita
- 800 g cartofi mici
- 1 legatura mica patrunjel proaspat, tocat
pentru paine condimentata:
- 100 g unt
- 4 g ardei iute in otet, scurs de lichid
- 3 linguri parmezan, razuit
- 4 mini baghete
Mod de preparare:
Intr-un vas larg, pe foc, incinge 1 lingura ulei si rumeneste carnea uniform. Transfera pe platou.
Adauga uleiul ramas, rumeneste ceapa, morcovii, costita si foaia de dafin 10 minute, amestecand des.
Adauga pasta de rosii, zahar si tine pe foc 1 minute.
Scurge ciupercile prin sita tapetata cu strat dublu de tifon şi pasţrează lichidul.
Ridică ciupercile din sită pentru ca eventualul reziduu să rămână în sită şi adauga-le in vas împreună cu lichidul.
Adaugă roşiile, vinul şi concentratul şi lasă să clocotească.
Micşorează flacăra la minumum, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 3 ore, amestecând frecvent.
Sfâşie carnea cu furculiţa. Adaug-o din nou in vas cu cartofii şi fierbe 1 -1/2 ore.
Combină untul cu ardei iute şi parmezan. Unge feliile de baghetă, dă la cuptor 10 minute.
Adaugă pătrunjelul şi serveşte cu feliile de pâine condimentate.
Carne de vita in sos de vin
Pofta buna!