Coroana de ciocolata

Printeaza

Coroana de ciocolata din: faina, zahar, zahar brun, miere, unt, migdale, nuci, vin, apa, ciocolata, fructe zaharisite, boabe de piper, scortisoara, cuisoare, anason stelat, nucsoara, bicarbonat, coaja de portocala, unt si sare.

Ingrediente:Coroana_de_ciocolata

  • 1250 g faina
  • 100 g zahar
  • 50 g zahar brun
  • 150 g miere
  • 3 linguri unt
  • 200 g migdale
  • 100 g nuci
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • 100 g ciocolata
  • 100 g fructe zaharisite
  • 1 lingurita boabe piper negru
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 cuisoare
  • 2 seminte de anason stelat
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja de portocala
  • 3 linguri cacao
  • 20 g unt (pentru uns tava)
  • un varf cutit de sare

 

Mod de preparare:

Măruntiţi migdalele şi nucile. Pisaţi împreună cuişoarele, piperul, anasonul şi adăugaţi coaja de por­tocală. Radeţi fin ciocolata, amestecaţi-o cu 2 linguri zahăr, apoi puneţi amestecul la frigider. Fierbeţi vinul cu apa. într-un castron amestecaţi mierea cu untul apoi adăugaţi vinul fiert cu apa (la temperatu­ra camerei) până obţineţi un sirop fluid.

Incorporaţi în sirop cele 2 tipuri de zahăr, mirodeniile, coaja de portocală, scorţişoara, nucşoara şi sarea. Adăugaţi făina în care aţi amestecat bicarbonatul apoi nucile, migdalele şi fructele zaharisite. Ungeţi cu unt o formă rotundă apoi pulverizaţi interiorul tăvii cu cacao. Turnaţi compoziţia în tavă şi ţineţi la cuptor timp de 50 minute.

Coroana de ciocolata

Coroana_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.