Cotlet cu sos dulce

Printeaza

Cotlet cu sos dulce din: cotlet de porc, cimbru, boia, sare, piper, rozmarin, gem de caise, vin alb demidulce, orez, ciuperci, ulei de masline, ardei si usturoi.

Ingrediente:Cotlet_cu_sos_dulce

  • un cotlet fara os de porc
  • cimbru
  • boia
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 2-3 linguri gem de caise sau de prune
  • 150 ml vin alb demidulce

pentru garnitura:

  • 300 g orez
  • 300 g ciuperci
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 ardei
  • o capatana de usturoi

 

Mod de preparare:

Cotletul de porc se împănează cu usturoi şi se prăjeşte câteva minute în ulei, apoi se acoperă cu apă, se condimentează cu sare şi piper şi se fierbe înăbuşit. După ce a scăzut apa, se stropeşte cu vin, se asezonează cu boia, cimbru, rozmarin şi gemul de caise şi se bagă în cuptorul cald.

Separat, se pregăteşte orezul şi se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc în ulei, apoi se amestecă cu orezul, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se bagă în cuptor.

Cotletul se stropeşte cu sosul dulce-acrişor şi se serveşte cu garnitură de orez. Se ornează cu feliuţe de ardei proaspăt şi cimbru.

Cotlet cu sos dulce

Cotlet_cu_sos_dulce

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.