Rulada de curcan in sos de mere
PrinteazaRulada de curcan in sos de mere din: pulpa de curcan, mere, rozmarin, usturoi, sare de mare, piper, cartofi si ulei de masline.
- 1 kg pulpa de curcan
- 1 kg de mere sau de gutui
- 2-3 crengute de rozmarin
- 2 catei de usturoi
- sare de mare
- piper
- 3-4 cartofi
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Dezosezi pulpa de curcan, o treci printr-un jet de apa si o pui sa se inabuse cateva minute pana cand se patrunde. Dupa ce a fosrt, scoti pulpa, o lasi sa se scurga in sita si o rulezi. Daca este nevoie, folosesti ata alimentara si infasori pentru a nu se desface. Aranjezi in tava tape tată cu ulei de măsline şi cu 1 lingură de pesmet.
Separat, cureţi merele sau gutuile de coajă, de sâmburi, le speli şi le tai în felii potrivite. Pui feliile în tavă, de jur-împreju-rul ruladei, alternând cu felii de cartofi. Presari rozmarin, un praf de sare şi un praf de piper negru. Adaugi o cănită de apă şi pui tava în cuptorul încins.
Când e gata, serveşti rulada de curcan ornată cu cimbru şi rozmarin, alături de merele caramelizate şi de cartofii copţi sau o poţi servi simplă (fără mere), alături de felii de lime (lămâie verde) pe care pui cremă de usturoi sau mujdei cu smântână. Presari mărar verde pentru decor.
Rulada de curcan in sos de mere
Pofta buna!