Friptura de curcan

Printeaza

Friptura de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru, felii de lamaie si verdeata.

Ingrediente:Friptura_de_curcan

  • 100 g ciuperci
  • 1/2 legatura capa verde
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 kg piept de curcan
  • 150 g branza de vaci
  • boia de ardei dulce
  • 3 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin
  • 3 fire cimbru
  • felii de lamaie
  • verdeata

 

Mod de preparare:

Cureti ciupercile si ceapa verde, apoi le tai marunt si le calesti in 2 linguri de ulei timp de 3 minute. Condimentezi cu sare si piper. Scoti amestecul de ciuperci şi ceapă din tigaie şi le laşi să se scurgă bine de ulei pe un şerveţel de hârtie. Speli carnea, o ştergi cu un prosop de bucătărie şi o con­dimentezi după gust.

Ungi carnea pe o parte cu brânză de vaci, apoi adaugi deasupra amestecul de ciuperci şi de ceapă verde. Rulezi apoi car­nea, încălzeşti cuptorul bine. Amesteci uleiul rămas cu sare, piper şi boia de ardei şi ungi friptura. Cureţi usturoiul şi îl tai feliuţe.

Speli verdeaţa şi o adaugi împreună cu ustu­roiul peste friptura pe care o legi strâns cu aţă. Pui friptu­ra într-o tavă cu puţină apă rece şi o dai la cuptor pentru circa 60 de minute. Scoţi friptura, o tai felii şi o aşezi pe un platou. Ornezi cu felii de lămâie sau cu verdeaţă. Rulada o serveşti cu garnitură de cartofi, sos de ciuperci sau usturoi pastă.

Friptura de curcan

Friptura_de_curcan

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.