Carne de vaca fripta inabusit
PrinteazaCarne de vaca fripta inabusit
- 1,500 kg carne de la coadă
- 250 g zarzavat (praz, telină şl morcov)
- 10 cartofi
- verdeată
- 1 ceapă
- 2 ceşti bulion de carne
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm şi batem puţin carnea, o legăm cu sfoară, o sărăm şi o aşezăm într-o cratiţă, împreună cu resturile zarzavatului din care preparăm garnitura. Punem ceapă tăiată mare. Turnăm bulion de carne fierbinte. Acoperim cu hartie pergament, punem capacul şi lăsăm cratiţa să fiarbă pe plită. Dăm apoi totul la cuptor şi stropim mereu, întorcand bucăţile de carne.
Cand carnea este pe jumătate gata, luăm capacul şi hartia, adăugăm bulion de carne şi prăjim bucăţile pe amandouă părţile, în vas descoperit, stropind carnea cat mai des cu sosul ei.
Servim cu zarzavat, cartofi, fasole verde.
Peste carne turnăm sosul strecurat şi curăţat de grăsime.
Pofta buna!