Mancare de vita cu fasole
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin, masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai.
Ingrediente:
- 200 g fasole boabe
- 100 g linte
- 500 g carne de vită
- o ceapă
- un morcov
- un ardei gras
- 6 roşii
- o lingură de pastă de tomate
- o frunză de dafin
- 200 g măsline
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- cimbru
- pâine de casă
- mălai
Mod de preparare:
Fasolea boabe şi lintea se pun la înmuiat cu o seară înainte, se fierb separat în apă cu puţină sare, se scurg şi se pun într-un castron.
Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit împreună cu ceapa şi cu ardeiul tăiate cubuleţe.
Când ceapa a devenit sticloasă, se pune carnea de vită spălată şi tăiată felii subţiri.
Se prăjeşte la foc potrivit până devine aurie, se adaugă fasolea, sare şi piper după gust. Se toarnă apă cât să le acopere şi se lasă să fiarbă.
Când carnea şi legumele sunt fierte se adaugă lintea, roşiile date pe râzătoare şi pasta de tomate.
Se pun frunza de dafin, măslinele şi se lasă să fiarbă încă 15 minute.
Pofta buna!