Prăjitură cu mure

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt, portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar brun, zahar vanilat, sare, menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea, zahar tos.

Ingrediente:

  • 125 g iaurt
  • 200g făină
  • un pliculeţ praf de copt
  • o portocală
  • o lămâie
  • 3 ouă
  • 125 g unt
  • 200 g mure
  • 100 g zahăr brun
  • zahăr vanilinat
  • sare
  • mentă tocată
  • zahă pudră
  • sos de vanilie
  • sos de cafea
  • 150 g zahăr tos

 

Mod de preparare:

Murele se spală şi jumătate din ele se pun într-o oală. Se adaugă zahărul brun, se fierb la foc mediu până devin ca un sos, se iau de pe foc şi se pasează cu un blender.

Iaurtul se pune într-un bol împreună cu zahărul tos, două pliculeţe de zahăr vanilinat, sarea şi ouăle. Se mixează până nu se mai simte zahărul şi compoziţia a devenit cremoasă.

Se adaugă untul topit şi răcit, sucul şi coaja rasă de portocală şi coaja rasă de lămâie. Se presară menta tocată, se adaugă făina, praful de copt şi se mixează până se încorporează toate ingredien­tele.

Se unge o formă de tartă cu unt, se toarnă compoziţia şi se nivelează.

Se pune în zigzag sosul de mure, se introduce tava în cup­tor şi se coace la foc potrivit 30-35 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.