Muschi la tava
PrinteazaMuschi la tava
- 3.500 kg muschi
- 100 g slanina
- 500 g zarzavat (telina,morcov,praz)
- 1 lingura unt sau untura
- 1 ceasca bulion de carne
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatam carnea si o stergem cu un servet ud fara sa o spalam.
Impănăm pe ambele părţi cu slănină sau învelim cu slănină muşchiul şi îl legăm cu sfoară, dîndu-i formă regulată (la fel de groasă pe toată lungimea). Apoi dăm sare şi piper. Punem muşchiul la tavă, turnăm deasupra unt fierbinte, adăugăm zarzavat tăiat mărunt şi dăm la cuptor încins.
După ce muşchiul se rumeneşte, domolim focul. La sfîrşit turnăm în tavă bulionul de carne şi udăm mereu friptura cu sosul care se formează.
Scoatem muşchiul, desfacem sfoara şi lăsăm friptura să se răcorească puţin pe masă. Apoi, cu un cuţit ascuţit, tăiem felii subţiri pe care le aşezăm în farfurie, după forma muşchiului.
Luam grasimea de prisos de pe os si il strecuram, servind la friptura.
Impanatul fripturii tinde sa fie inlocuit cu invelitul in slanina, deoarece prin intepaturile facute se scurge sucul carnii.
Pofta buna!