Ghiveci de legume in stil oriental
PrinteazaGhiveci de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru, chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de migdale.
- 200 g bulgur – sau cuscus mare
- 75 g stafide
- 1 telina, curatata si taiata cuburi de 2 cm
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 morcov mare, taiat bucati mici
- 2 cepe rosii, tocate
- 2 codite de telina, taiate segmente de 1 cm
- 2 linguri boabe de coriandru, zdrobite
- 2 lingurite chimen, zdrobit
- 1/2 lingurita fulgi de chilli
- 100 g caise deshidratate, taiate sferturi
- un praf sofran, inmuiat in 750 ml apa clocotinda
- 1 lingura praf de concentrat de legume
- 200 g vanata, taiata in doua
- 1 dovleac turcesc, taiat cuburi de 2,5 cm
- zeama de la 1 lamaie
- o mana de menta
- 30 g fulgi de migdale, rumenite
Mod de preparare:
Combina cuscul cu stafidele si toarna deasupra 750 ml apa clocotinda. Acopera vasul cu capac si alsa sa stea la inmuiat 20 de minute. Scurge de lichid daca e cazul. Intr-un vas larg, pe foc incinge 1 1/2 linguri ulei si rumeneste telina 5 minute. Transfera pe platou.
Prajeste morocvul, ceapa si coditele de telina 5 minute, amestecand frecvent. Adauga condimentele si caisele si tine pe foc 2 minute. Combina apa sofranului cu praful concentrat si adauga in vas. Lasa sa clocoteasca, micsoreaza flacara, acopera cu capac si lasa sa fiarba inabusit 10 minute.
Adauga vanata si dovleacul, acopera vasul cu capac si lasa sa fiarba inabusit 10 minute. Adauga zeama de lamaie, amesteca, potriveste gustul de sare si piper si apoi presara cuscusul. Incalzeste complet 5 minute pana cand incepe sa clocoteasca. Serveste presarat cu fulgi de migdale.
Ghiveci de legume in stil oriental
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete bulgur