Tarta cu mazare si branzeturi
PrinteazaTarta cu mazare si branzeturi din: faina, unt, apa, mazare, ceapa, ulei de masline, usturoi, branza feta, urda, mozzarella, oua, patrunjel, sare si piper.
- 280 g faina
- 120 g unt
- 3-4 linguri apa
- 300 g mazare (congelata)
- 1 ceapa
- 500 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 150 g branza feta
- 100 g urda
- 100 g mozzarella
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frământaţi un aluat din făină, unt şi 3-4 linguri apă, după care împachetaţi-l în folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 15 minute. Decongelaţi mazărea şi uscaţi-o, presând-o cu şerveţele. încingeţi într-o tigaie uleiul, adăugati căţeii de usturoi şi rumeniţi-i la foc mic 1-2 minute, apoi scoateţi-i din tigaie.
Puneţi în uleiul astfel aromatizat mazărea şi ceapa tocată şi căliţi-le la foc potrivit 2-3 minute, amestecând din când în când. Amestecaţi într-un castron brânza feta mărunţită cu mozzarella şi urda, date pe răzătoarea mare.
Adăugaţi ouăle şi pătrunjelul tocat mărunt. întindeţi din aluat o foaie de circa 5mm grosime, puneţi-o într-o tavă şi întepaţi-o cu furculiţa. Puneţi pe foaia de aluat amestecul de brânzeturi şi întindeţi-l uniform. Peste stratul de brânză puneţi mazărea şi ceapa călite şi presăraţi totul cu sare şi piper proaspăt măcinat. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi tarta la foc potrivit, circa 40-45 de minute.
Tarta cu mazare si branzeturi
Pofta buna!
Nota 10 pentru tarta asta!