Supa crema de pui cu porumb
PrinteazaSupa crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala, lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui, patrunjel si paine alba crocanta.
- 100 g costita, taiata bucati
- 1 ceapa mare, taiata sferturi
- 2 linguri ulei
- 2 linguri faina integrala
- 250 ml lapte degresat
- 500 ml supa limpede de pui
- 200 g cartofi, curatati si taiati bucati
- 340 g porumb din conserva
- 200 g friptura de pui, rupta fasii
- 2 linguri patrunjel, tocat
- paine alba crocanta, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un bol larg prajeste costita si ceapa la foc mic 15 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Presara faina, amesteca si apoi stinge cu lapte si supa limpede, amestecand pentru a obtine o pasta omogena. Adu la punctul de fierbere si adauga cartofii.
Micsoreaza flacara si acopera vasul cu capac. Lasa sa fiarba inabusit 10 minute. Adauga porumbul si carnea de pui si fierbe 10 minute, pana cand cartofii se patrund. Potriveste gustul de sare si piper si serveste supa presarata cu patrunjel proaspat si cu paine crocanta.
Supa crema de pui cu porumb
Pofta buna!
Supa asta de pui ma tenteaza, dar n-am folosit niciodata porumb intr-o supa