Muşchi de porc cu piure de cartofi
PrinteazaMuşchi de porc cu piure de cartofi din: muschiulet de porc, zeama de lamaie, coaja de lamaie, cimbru, cartofi, ceapa verde, ghimbir, miere, ienibahar si boia iute.
- 1 muschiulet de porc
- zeama si coaja de la 1 lamaie
- cateva crengute de cimbru
- 750 g cartofi dulci – poti inlocui cu cartofi cu coaja rosie, taiati bucati
- 6 fire ceapa verde, taiata marunt
- 5 cm ghimbir proaspat, razuit
- 2 linguri miere
- 1/2 lingurita ienibahar
- 1/2 lingurita boia iute
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. intr-o pungă de plastic pune carnea, zeama şi coaja de lămâie, ghimbirul, mierea, ienibaharul şi cimbruul şi lasă să stea la marinat 10 min. Intre timp, fierbe cartofii în apă cu sare 12 min până când se pătrund.
Scurge-i de lichid şi pune din nou pe foc pentru a se usca complet. Zdrobeşte şi combina cu boiaua, ceapa, sare şi piper după gust. Dă carnea la cuptor 20-25 min până când se rumeneşte şi se pătrunde. Lasă să stea 5 min şi apoi taie felii şi serveşte cu piureul de cartofi.
Muşchi de porc cu piure de cartofi
Pofta buna!