Budinca de spanac cu pastrama si oua
PrinteazaBudinca de spanac cu pastrama si oua din: spanac, oua, pastrama de pui, smantana, ceapa, ulei de masline, cascaval, faina, pesmet, coriandru, sare si piper.
- 400 g spanac congelat
- 5 oua
- 250 g pastrama de pui
- 200 ml smantana de gatit (nefermentata)
- 1 ceapa mare
- 5 ulei de masline
- 100 g cascaval
- 3 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 1 lingurita rasa coriandru macinat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decongelaţi spanacul şi scurgeţi-l bine de apă. Căliţi în 3 linguri de ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, apoi după 2 minute puneţi spanacul. Căliţi-l împreună cu ceapa 10 minute. Luaţi-l de pe foc, lăsaţi-l 4-5 minute să se răcească şi adăugaţi ouăle bătute.
Puneţi şi pastrama tăiată în cubuleţe, 50g caşcaval tăiat în cubuleţe, făina, coriandrul, sare şi piper proaspăt măcinat, după gust. Omogenizaţi bine compoziţia şi puneţi-o într-un vas termorezistent, uns cu ulei şi tapetat cu pesmet. Puneţi vasul în cuptorul încins şi coaceţi budinca la foc potrivit 40 de minute. Lăsaţi-o 10-15 minute să se răcească, înainte de a o porţiona.
Budinca de spanac cu pastrama si oua
Pofta buna!