Puding cu stafide

Printeaza

Puding cu stafide din: stafide, suc de portocala, unt, cozonac, gem de caise, oua, lapte, fructoza, scortisoara si zahar brun.

Ingrediente:Puding_cu_stafide

  • 150 g stafide
  • zeama si sucul de la 1 portocala
  • 1 lingura unt dietetic
  • 7 felii de toast alb sau cozonac simplu
  • 100 g gem de caise sau magiun (fara zahar)
  • 3 oua
  • 600 ml lapte degresat
  • 4 linguri fructoza
  • 1/2 lingurita scortisoara sau alata mirodenie dupa preferinta
  • 1 lingura zahar brun

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mic, pe foc, incalzeste stafidele cu zeama si sucul de portocala t minute pana cand se imbiba de lichid. Unge cu unt un vas rezistent la cuptor de 1,5 litri. Unge fiecare felie de paine cu gem sau magiun si apoi taie in triunghi. Asaza painea in straturi presarand cateva stafide intre felii. Combina ingredientele ramase (mai putin zaharul brun) si apoi toarna compozitie in vas.

Preseaza feliile ca sa se acopere de lichid si lasa sa stea deoparte 1 ora. Incinge cuptorul la semnul 4.180 C. Presara zaharul brun si da la cuptor 30-40 de minute. Daca stafidele de deasupra incep sa se arda, atunci acopera vasul cu hartie.

Puding cu stafide

Puding_cu_stafide

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.