Puding cu stafide
PrinteazaPuding cu stafide din: stafide, suc de portocala, unt, cozonac, gem de caise, oua, lapte, fructoza, scortisoara si zahar brun.
- 150 g stafide
- zeama si sucul de la 1 portocala
- 1 lingura unt dietetic
- 7 felii de toast alb sau cozonac simplu
- 100 g gem de caise sau magiun (fara zahar)
- 3 oua
- 600 ml lapte degresat
- 4 linguri fructoza
- 1/2 lingurita scortisoara sau alata mirodenie dupa preferinta
- 1 lingura zahar brun
Mod de preparare:
Intr-un vas mic, pe foc, incalzeste stafidele cu zeama si sucul de portocala t minute pana cand se imbiba de lichid. Unge cu unt un vas rezistent la cuptor de 1,5 litri. Unge fiecare felie de paine cu gem sau magiun si apoi taie in triunghi. Asaza painea in straturi presarand cateva stafide intre felii. Combina ingredientele ramase (mai putin zaharul brun) si apoi toarna compozitie in vas.
Preseaza feliile ca sa se acopere de lichid si lasa sa stea deoparte 1 ora. Incinge cuptorul la semnul 4.180 C. Presara zaharul brun si da la cuptor 30-40 de minute. Daca stafidele de deasupra incep sa se arda, atunci acopera vasul cu hartie.
Puding cu stafide
Pofta buna!