Bavareze de rosii cu tarhon
PrinteazaBavareze de rosii cu tarhon din: foi de gelatina, rosii coapte, ceapa, ulei de masline, frunze de cimbru, tarhon uscat, branza, sare si piper.
- 3 foi de gelatina
- 800 g rosii bine coapte (sau 500 g pulpa de rosii congelata)
- 1 ceapa mica
- 2 lingurite cu ulei de masline
- 1 lingurita cu frunze de cimbru
- 1 lingura cu tarhon uscat
- 300 g branza alba
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmuiaţi gelatina în apă rece. Dacă folosiţi roşii proaspete, opă- riţi-le 15 secunde, jupuiţi-le, scoateţi sîmburii şi tăiaţi-le cuburi. Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Căliţi ceapa într-o tigaie, 5 minute, cu 1 lingură de ulei de măsline, pe foc domol, amestecînd mereu. Puneţi pulpa de roşii, săraţi, piperaţi, adăugaţi cimbrul spălat şi tocat şi amestecaţi. Lăsaţi să mijoteze 10-15 minute, amestecînd regulat, pînă ce lichidul din legume se evaporă complet. Veţi obţine 300 g de piure foarte gros. Lăsaţi să se răcorească puţin.
Scurgeţi bine gelatina şi încorporaţi-o în piureul de roşii. Amestecaţi pînă cînd gelatina este complet topită. Adăugaţi tarhonul şi mixaţi 1-2 minute. Adăugaţi brînza de vaci şi bateţi energic (sau mixaţi din nou cî- teva secunde), pentru omogenizarea perfectă a amestecului.
Ungeţi uşor 4 forme mici, cu uleiul rămas, turnaţi preparatul presîndu-l cu o lingură şi puneţi formele în frigider, pînă a doua zi. Scoateti bavarezele din forme si serviti ca antreu.
Bavareze de rosii cu tarhon
Pofta buna!