Crema de linte rosie
PrinteazaCrema de linte rosie din: linte rosie, ceapa, usturoi, marar verde, foaie de dafin, ulei, sare, piper si boia.
- 500 g linte rosie
- 3 cepe mari
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura marar verde
- 1 foaie de daifn
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Spălaţi lintea şi punefi-0 la fiert în 2 I apă, cu sare şi cu dafinul. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tăiaţi-le mărunt şi căliţi-le în ulei. Adăugaţi boiaua şi puţin piper. Când ceapa începe să se îngălbenească, turnaţi peste ea lintea fiartă până când se mărunteşte puţin. Lăsati să fiarbă 15 minute şi opriţi focul. Presăraţi mărar verde tocat, înainte de servire.
Pofta buna!