Pandişpan cu nuci şi curmale
PrinteazaPandişpan cu nuci şi curmale din: curmale, bicarbonat, unt dietetic, zahar brun, oua, faina, nuci de pecan, amidon si lapte condensat.
- 200 g curmale fara sâmburi, tocate
- 1 lingurita bicarbonat
- 75 g unt dietetic
- 80 g zahar brun
- 4 oua
- 180 g faina cu factor de crestere
pentru sos:
- 25 g unt dietetic
- 50 g zahar brun
- 50 g nuci de pecan – optional, poti inlocui cu nuci
- 1 lingurita amidon
- 250 ml lapte condensat
Mod de preparare:
Intr-un vas mic, pe foc, incalzeste curmalele cu 125 ml apa. Fierbe la foc mic 5 min, pana cand se inmoaie. Lasa sa se raceasca. Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie forma patrata de 20 cm. Marunteste in tocatorul electric curmalele impreuna cu restul ingredientelor pana la omogenizare 2 minute.
Toarna compozitia in forma, netezeste suprafata si da la cuptor 30 min pana cand devine elastica. Pentru a prepara sosul, topeste untul si zaharul pana cand acesta se dizolva, mareste temperatura si lasa sa clocoteasca cateva minute.
Adauga nucile si continua sa sii pe foc 1 min. Combina amidonul cu cateva linguri de lapte pentru omogenizare si apoi adauga restul de lapte. Adauga in vas si incalzeste 2-3 min pana cand sosul se ingroasa. Taie pandispanul în 9 patrate si serveste cu sosul turnat deasupra.
Pandişpan cu nuci şi curmale
Pofta buna!