Cremă de praz cu perişoare
PrinteazaCremă de praz cu perişoare din: carne tocata, ou, orez, praz, ceapa, cimbru, ulei, supa de legume, usturoi, sare si piper.
- 300 g carne tocata
- 1 ou
- 1 lingurita orez
- 800 g praz
- 1 ceapa
- 1 lingurita cimbru
- 100 ml ulei
- 2,5 l supa de legume
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din carne, orez, ou şi condimente, după plac, faceţi un amestec pentru perişoare. Formaţi perişoarele cu mâinile umede şi fierbeţi-le în supa de legume la foc mic, apoi scoateti-le în castronul de supă. Curăţaţi şi tocati prazul, căliţi-l 10 minute înăbuşit în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt.
Turnaţi peste ele supa de legume şi fierbeţi la foc mic, 40 de minute, apoi pasaţi ingredientele. Adăugaţi cimbrul şi usturoiul tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper şi mai fierbeţi-o 5 minute. Turnaţi crema de praz caldă peste perişoare.
Pofta buna!