Coltunasi cu prune uscate
PrinteazaColtunasi cu prune uscate din: faina, ou, unt, apa calduta, prune uscate rehidratate, pesmet, zahar si sare.
- 250 g faina
- 1 ou
- 1 lingura unt
- apa calduta
- 500 g prune uscate rehidratate
- 200 g pesmet
- 4 linguri zahar
- un varf cutit sare
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu oul, untul, sarea şi atâta apă câtă este necesară pentru a obţine un aluat potrivit de tare. întindeţi din aluat o foaie cu grosimea de 2-3 mm. Tăiaţi foaia în pătrate. Pe fiecare pătrat puneţi câte o prună fără sâmbure, în care aţi pus puţin zahăr şi puţin pesmet.
Strângeţi bine marginile aluatului pe lângă prună. Puteţi fierbe colţunaşii sau îi puteţi coace la cuptor în tavă unsă. Presărati-i cu zahăr înainte de servire.
Pofta buna!