Iofca cu manatarci (hribi)

Printeaza

Iofca cu manatarci (hribi) 

Ingrediente:Iofca cu manatarci (hribi)

  • 150 g hribi
  • 1 ceapă
  • 3 linguri unt
  • 1 lingură bulion
  • 2 linguri brânză rasă
  • sare

Ingrediente iofca(macaroane de casa): 150 g făină, 1 ou, 1 lingură apă, sare.

 

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte iofcaua dintr-un ou,(Se face un aluat ca de tăiţei . Când foaia s-a uscat pe jumătate, se face sul şi se taie în panglici late de un deget. Se resfiră pe masa de aluat şi se lasă să se usuce.)

Pe de altă parte se taie ca fideaua o farfurie de hribi, muiaţi în apă din ajun . Se toacă o ceapă mărunt şi se prăjeşte uşor cu o lingură de unt.

Când începe să se îngălbenească, se pun hribii, se daugă o lingură de bulion şi puţină zeamă de carne sau apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, se potriveşte de sare.

Se scurge iofcaua de apă, se amestecă cu o lingură de unt şi două linguri de brânză rasă.

Se aşază într-o formă un strat de iofca, se toarnă mâncarea de hribi şi se aşază restul de iofca.

Se stropeşte cu unt, se presară brânză şi se serveşte în formă.

La fel se poate pregăti cu sbârciogi sau cu ciuperci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.