Prăjitură marmorată
PrinteazaPrăjitură marmorată din: unt, zahar, oua, faina, lapte, esenta de vanilie, cacao, prune, frisca si migdale.
- 225 g unt
- 225 g zahar
- 4 oua
- 225 g faina
- 3 linguri lapte
- o fiola subtire esenta de vanilie
- 2 linguri cacao
- 10 prune din compot
- 200 ml frisca
- 100 g migdale
Mod de preparare:
Intr-un vas, se freacă untul si zahărul până ce devin o cremă spumoase. Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare. Se pun făina, vanilia şi laptele şi se amestecă. Aluatul se împarte în două si într-una dintre părţi se pune cacao si se amestecă.
O tavă de 20 cm se tapetează cu hârtie de copt şi se toarnă aluatul alb, peste care se toarnă aluatul de cacao. Cu o scobitoare sau cu coada unei linguriţe se amestecă uşor, astfel încât cele două compoziţii să se întrepătrundă.
Se coace pentru 45 de minute. Se scoate, se lasă la răcit, apoi se taie bucăţi şi se ornează cu frişca, prune din compot bine scurse şi migdale.
Prăjitură marmorată
Pofta buna!