Mancarica de carnati
PrinteazaMancarica de carnati din: carnati, ardei grasi, ceapa, boia dulce, faina, ulei, patrunjel, sare si piper.
- 4 carnati
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei grasi verzi
- o ceapa
- 2 lingurite boia dulce
- o lingura faina
- o lingura ulei
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge uleiul si se căleşte ceapa. După ce s-a înmuiat, se adaugă ardeii tăiaţi fâşii si apoi carnaţii porţionaţi, dar numai după ce ardeii s-au înmuiat. Se acoperă apoi cu apă si se lasă să fiarbă la foc mic.
Intre timp, făina amestecată cu boiaua se desfac cu puţină apă si se toarnă apoi acest sos peste mâncarea de cârnati. Se lasă să dea un clocot, se potriveşte de sare şi piper şi se stinge focul. Se serveşte cu pătrunjel fin tocat.
Mancarica de carnati
Pofta buna!