Mancare de pastarnac
PrinteazaMancare de pastarnac din: pastarnac, prune uscate, seminte de chimen, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.
- 250 g pastarnac
- 100 g prune uscate, rehidratate, stropite cu 50 ml coniac
- 1 lingurita seminte de chimen
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita otet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi păstârnacul de coajă prin radere. Se poate folosi şi cu coajă cu tot, bine spşlat. Radeti-l pe răzătoarea cu ochiuri mari sau tăiati-l în felii foarte subţiri. Stropiti-l cu oţetul balsamic şi lăsati-l în repaus 5 minute, apoi căiiţi-lîn ulei.
Când s-a înmuiat, adăugaţi prunele scurse de coniac, chimenul, uleiul, sare si piper. Amestecaţi ingredientele si lăsati-le acoperite 15 minute, înainte de servire.
Pofta buna!