Risotto cu morcovi si salvie
PrinteazaRisotto cu morcovi si salvie din: orez, parmezan, ciuperci, supa de legume, ceapa, morcovi, telina, boia, frunze de salvie, ulei si sare.
- 250 g orez cu bob rotund
- 150 g parmezan
- 100 g ciuperci din conserva
- 1 l supa de legume
- 1 ceapa
- 4 morcovi
- 1 telina mica
- 1/2 linguri boia
- frunze de salvie
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Se toacă ceapa, ţelina se dă pe râzătoare, iar morcovii se curăţăşi se taie cubuleţe. Se căleşte ceapaîn 2 linguri de ulei.
Când devine translucidă, se toarnăorezul, se amestecă jumătate de minut, apoi se toarnă 500 ml de supă, se adaugă ţelina, ciupercile tocate mărunt şi morcovul, amestecându-se.
Când supa a fost absorbită de orez, se condimentează cu sare, boia, se mai toarnă 500 ml de supă amestecându-se încontinuu.
La final se presară frunze tocate de salvie, se amestecă şi se lasă un pic pe foc.
Când risotto este gata,’se serveşte cu parmezan ras deasupra, decorat cu frunze de salvie.
Risotto cu morcovi si salvie
Pofta buna!
poate iti place si:
simplu si bun desi nu ma prea omor dupa rissoto
Merita incercat, macar o data
Risotto asta e un fel de pilaf, nu-i asa?