Risotto cu morcovi si salvie

Printeaza

Risotto cu morcovi si salvie din: orez, parmezan, ciuperci, supa de legume, ceapa, morcovi, telina, boia, frunze de salvie, ulei si sare.

 

Ingrediente:Risotto_cu_morcovi_si_salvie

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 150 g parmezan
  • 100 g ciuperci din conserva
  • 1 l supa de legume
  • 1 ceapa
  • 4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1/2 linguri boia
  • frunze de salvie
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa, ţelina se dă pe râzătoare, iar morcovii se curăţăşi se taie cubuleţe. Se căleşte ceapaîn 2 linguri de ulei.

Când devine translucidă, se toarnăorezul, se amestecă jumătate de minut, apoi se toarnă 500 ml de supă, se adaugă ţelina, ciupercile tocate mărunt şi morcovul, amestecându-se.

Când supa a fost absorbită de orez, se condimentează cu sare, boia, se mai toarnă 500 ml de supă amestecân­du-se încontinuu.

La final se presară frunze tocate de salvie, se ameste­că şi se lasă un pic pe foc.

Când risotto este gata,’se serveşte cu parmezan ras deasupra, decorat cu frunze de salvie.

 

Risotto cu morcovi si salvie

Risotto_cu_morcovi_si_salvie

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Risotto cu Trufe și Ciuperci

Pofta buna!

3 comentarii

  1. simplu si bun desi nu ma prea omor dupa rissoto

  2. Merita incercat, macar o data

  3. Risotto asta e un fel de pilaf, nu-i asa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.