Supa de broccoli

Printeaza

Supa de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa, ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si piper.

Ingrediente:Supe_5

  • 80 g bulb fenicul
  • 30 g tija de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g broccoli
  • 1 ceapa
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 50 cl lapte degresat
  • 1 lingura cu sos de soia
  • 1 lingurita cu otet de vin
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi feniculul şi ţelina, curăţaţi ţelina cu un cuţit economic şi tăiaţi-o felii, apoi tăiaţi în bucăţi cele două legume. Curăţaţi căţeii de usturoi şi scoateţi germenul. Separaţi cu cuţitul bucheţelele de broccoli de tije; spălaţi-le pe toate şi puneţi deoparte cîteva bucheţele.

Curăţaţi şi tocaţi ceapa, apoi puneţi-o într-o crăticioară cu ulei. Prăjiţi la foc iute 3 minute, amestecînd continuu. Tăiaţi tijele de broccoli în bucăţi mari şi puneţi-le în crăticioară peste ceapă, împreună cu usturoiul, feniculul şi ţelina. Fierbeţi 75 cl de apă într-o oală, adăugaţi bucheţelele de broccoli, săraţi, puneţi din nou la fiert şi lăsaţi vasul pe foc, descoperit, 5 minute.

Puneţi la fiert 75 cl de apă şi adăugaţi bucheţelele de broccoli. Cînd apa începe să clocotească, puneţi sare şi lăsaţi să fiarbă fără capac 5 minute. Scoateţi apoi bucheţelele de broccoli cu spumiera şi daţi-le drumul în apă rece. Scurgeţi-le şi păstraţi-le la cald.

Adăugaţi laptele în supă şi, după ce dă un clocot, luaţi crăticioara de pe foc. Amestecaţi bine adăugînd sosul de soia şi oţetul. Potriviţi de gust, turnaţi totul într-o supieră, decoraţi cu buche­ţelele de broccoli şi serviţi.

Supa de broccoli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.