Supă de roşii cu crutoane
PrinteazaSupă de roşii cu crutoane din: rosii, ceapa rosie, usturoi, ramurele de cimbru, ulei de masline, concentrat de legume, smantana si crutoane.
- 1,5 rosii carnoase, bine coapte, taiate in jumatati
- 2 cepe mari, preferabil, rosii, curatate si taiate sferturi (segmente)
- 8 catei de usturoi, necuratati
- ramurele de cimbru
- 4 linguri ulei de masline
- 600 ml concentrat de legume, fierbinte
- 50 g smantana si crutoane, pentru servit
Mod de preparare:
Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 6 sau 200’C. Pune jumătăţile de roşii într-o tavă de copt, cu partea tăiată în sus. Presară cimbrul, apoi sesmentele de ceapă şi usturoiul. Asezonează cu sare şi piper şi stropeşte cu ulei. Coace la cuptor aprox. 30 min, până se aureşte ceapa şi se înmoaie usturoiul.
Zdrobeşte usturoiul într-o tigaie, adaugă ceapa şi roşiile coapte. Toarnă toată zeama lăsată de roşii din tava de copt, adaugă puţină paprika (opţional) şi concentratul de legume. Lasă pe foc până dă în clocot, fierbe la foc mic 10 min, apoi mixează cu un blender. Poţi servi supa cu smântână şi crutoane.
Supă de roşii cu crutoane
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de rosii