Budincă cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu:cascaval, branza de vaci, branza telemea, hribi, smantan, ceapa rosie, oua, sare, piper, oregano, gris, unt, pesmet.

 

Ingrediente:

  • 150 g caşcaval
  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g brânză telemea
  • 300 g hribi
  • 150 ml smântână
  • două cepe roşii
  • 4 ouă
  • o linguriţă cu sare
  • un sfert de linguriţă cu piper
  • o lingură cu oregano tocat
  • 75 g griş
  • 50 g unt
  • o lingură cu pesmet

 

Mod de preparare:

Hribii se spală, se taie felii subţiri sau se taie cubuleţe şi se călesc într-o cratiţă cu puţin unt şi apă.

Brânza telemea se dă pe râzătoare şi se pune într-un bol. Se adaugă caşcavalul dat pe râzătoare, brânza de vaci şi smântână. Se presară sarea şi pipe­rul, grişul, oregano tocat şi hribii răciţi.

Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt sau peştişori şi se pun peste celelalte ingrediente. Se adaugă gălbenuşurile, se amestecă, apoi se adaugă albuşurile bătute spumă.

Se amestecă cu o lingură de jos în sus ,ca să nu se lase com­poziţia, şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmet.

Se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu până devine aurie. Se scoate şi se lasă să se răcească în formă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • retete cu hribi

1 comentariu

  1. Delia Vranceanu

    Vreau si eu din budinca asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.