Cartofi umpluţi cu peşte afumat
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi cu: peste afumat, sfecla rosie, morcov, telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi.
Ingrediente:
- 8 cartofi potriviţi
- 400 g peşte afumat
- o sfeclă roşie
- un morcov
- o felie de ţelină
- 200 g brânză de vaci
- două linguri cu smântână
- o limetă
- sare
- piper
- mărar
- usturoi
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare 15 minute, se scot, se înţeapă cu dinţii unei furculiţe şi se pun într-o tavă.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute. Se scot din tavă, se aşază pe un platou şi se lasă să se răcească.
Morcovul, ţelina şi sfecla se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă bine cu brânza de vaci şi smântână, sarea, piperul şi mărarul după gust. Peştele afumat se curăţă de piele, se taie în bucăţi mai mici şi se stropeşte cu sucul de limetă.
Cartofii se taie înjumătăţi, se scobesc la mijloc cu o lingură şi ce se obţine se toacă mărunt şi se adaugă la celelalte ingrediente.
Se amestecă, se pune puţină compoziţie în cartofi, se aşază deasupra bucăţile de peşte şi iar compoziţie.
Pofta buna!
Asta e interesanta