Porc cu crustă condimentată
PrinteazaPorc cu crustă condimentată din: piept de porc, otet de mere, sare grunjoasa, condimente, boabe de piper rosu, ceapa, radacina de ghimbir, ardei iute, vin alb sec si concentrat de porc.
- 1,5 kg piept de porc (cu sorici si fara coaste)
- 1 lingura otet de mere
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 lingura condimente pentru carne de porc
- 2 lingurite boabe de piper rosu, macinat grosier
- 1 ceapa, curatata si taiata felii subtiri
- 40 g radacina de ghimbir, taiata felii subtiri
- 1 ardei iute, taiat fasii subtiri
- 125 ml vin alb sec
- 400 ml concentrat de porc sau pui
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4 sau 180 C. Dacă carnea are şorici, pentru a o pregăti, toarnă cu grijă peste şorici apă clocotită, dintr-un fierbâtor de apă. Usucă apoi carnea cu un şervet de bucătărie, freacă şori-ciul cu oţet şi sare grunjoasă. Lasă 10 minute, apoi usucă carnea.
Freacă bine carnea cu amestecul de condimente de porc. Căleşte ceapa, ghim-birul şi ardeiul iute într-o tavă de copt, apoi adaugă carnea cu şoriciul în sus. Toarnă vinul şi concentratul de porc în jurul cărnii, dar nu direct pe şorici. Dacă mai este nevoie, adaugă apă, astfel încât lichidul să acopere carnea, dar nu şi şoriciul. Dă tava la cuptor timp de o oră şi 45 minute, apoi măreşte focul la semnul 6 sau 200′ C şi coace încă aproximativ 30-40 de minute, până când şoriciul devine crocant.
Scoate tava din cuptor şi pune friptura pe un platou. Las-o la răcit cam 15 minute, apoi tai-o felii cu un cuţit foarte ascuţit.
Porc cu crustă condimentată
Pofta buna!
Ooooo, ce bine arata puiul in crustaaa
Puiul ca puiul, dar sa vezi cum arata porcul :)) Oricum cea mia buna pasare e porcul